SJM Holdings nggarap luwih apik: ketua
toto

SJM Holdings nggarap luwih apik: ketua

Daisy Ho Chiu Fung (gambar), ketua lan direktur eksekutif SJM Holdings Ltd, marang GGRAsia sing operator casino Macau “makarya” kanggo nambah bisnis. Dheweke ngomong dina Selasa ing sela-sela Global Gaming Expo (G2E) Asia 2019.

Iki minangka jawaban kanggo pitakonan saka kita babagan cathetan Selasa saka Pengeluaran HK broker Sanford C. Bernstein Ltd sing menehi saran SJM Holdings duwe bathi paling awon ing pangentukan sadurunge kapentingan, pajak, panyusutan lan amortisasi (EBITDA) saka enem operator game Macau.

Broker kasebut nyatakake efisiensi operasional minangka tantangan kanggo SJM Holdings.

Ms Ho ngendika: “Wenehi wektu, kita lagi nggarap, kaya sing bisa dideleng ing asil kuartal pertama, utawa malah asil taun pungkasan … kita entuk. Mesthi wae kita rada ketinggalan.”

MediaWiki kanggo operator casino Macau tambah 16,5 persen taun-on-taun ing waktu pisanan 2019, miturut highlights unaudited saka bisnis diajukake ing April kanggo Bursa Saham Hong Kong.

Pengalaman bisnis Mbak Ho kalebu dadi eksekutif senior ing Shun Tak Holdings Ltd, konglomerat sing kadhaptar ing Hong Kong kalebu sektor pengiriman lan real estate. Iki diadegake dening bapake Stanley Ho Hung Sun, lan nglakokake layanan feri cepet TurboJet sing dadi sarana utama lelungan antarane Hong Kong lan Macau sadurunge dibukak ing Oktober Jembatan Hong Kong-Zhuhai-Macau.

Diumumake ing April 2018 yen Ms Ho bakal dadi ketua SJM Holdings ing wulan Juni taun kasebut.

Ing komentar Selasa kanggo GGRAsia, Ms Ho – ngandika ing peran minangka kepala SJM Holdings – uga diarani faktor macroeconomic metu saka kontrol Pengeluaran SDY langsung operator casino Macau.

“Kompetisi angel ing Macau lan uga saya ganti. Iku [pasar lokal] rentan kanggo akeh faktor makro, “ujare dheweke.

A sawetara Analysts investasi wis kasebut ing perang dagang Amerika Serikat-China minangka unsur ing Kurangé populasi taun ing dikarepake ing Macau kanggo VIP gambling antarane pemain Cina katon ing waktu pisanan.

kompetisi regional saka kasino karo tarif ngisor saka revenue game reged (GGR) tax uga wis kasebut, ing basis sing tax ngisor ngidini operator junket margine luwih, lan kesempatan kanggo nggawe insentif luwih atraktif kanggo pemain.

Proyek Cotai

GGRAsia uga takon Ms Ho bab saran sing Grand Lisboa Palace, HKD36 milyar (US $ 4,6 milyar) casino resort anyar saka SJM Holdings, bisa uga ora mbukak Result SDY nganti panas taun sabanjuré. Iku bakal pisanan foray perusahaan menyang pasar Cotai ing Macau.

Ms Ho ujar manawa resort kasebut mung mbukak ing musim panas: “Apa wae sing diomongake para analis yaiku apa sing dikandhakake para analis.”

SJM Holdings nyathet ing statement 28 Februari yen karya konstruksi kanggo Istana Grand Lisboa perusahaan bakal rampung “ing separo pisanan taun iki”, kanthi operasi diwiwiti “sanalika bisa”.

“Nalika kita saiki nggawe model pambukaan Istana Grand Lisboa ing kuartal pertama 2020, kita ora bakal kaget yen bukaan ora kedadeyan nganti musim panas 2020,” analis Sanford Bernstein Vitaly Umansky, Eunice Lee lan Kelsey Zhu nulis ing memo Selasa.

Analis Sanford Bernstein uga nyatakake ing cathetan: “Sajrone limang taun kepungkur, pangsa pasar SJM wis mudhun saka 23 persen dadi 14 persen. SJM nduweni kehadiran sing winates banget ing segmen premium-massa sing penting banget lan Istana Grand Lisboa ora bakal dadi panacea kanggo ngobati penyakit kasebut.

Broker nambahake: “Efisiensi operasional sing ora apik ora mung ditanggulangi kanthi mbukak Istana Grand Lisboa. SJM wis, adoh, wates EBITDA paling ing industri Macau. Margin EBITDA SJM ana ing sangisore pesaing, ing tingkat operator gabungan lan ing saben segmen sing dilapurake.